Multimedia Studio

 
A BioDigit Kft. már 1995 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy kialakítson egy egyszerű, könnyen megtanulható és kezelhető multimédia-szerkesztő programot. Ezen program segítségével az elmúlt években számos kiadványt készítettünk, melyek a multimédiában rejlő lehetőségek teljes palettáját felvonultatták. Ezek az alkalmazások több száz - sokszor több ezer - oldalnyi információt jelenítettek meg tetszetős, könnyen kezelhető formában. Az egyes oldalak a szöveges adatokon túl képeket, hangokat és filmeket is tartalmaztak. Az összeállítást többnyire tanárok, diákok végezték, akik pár órás - esetleg pár napos - betanítás után már önállóan készítették el az egyes fejezeteket. Párhuzamosan egyszerre több csoport dolgozott egy-egy munkán, ezért az elkészült anyagokat folyamatosan szerkesztettük össze. Némely esetben az is elvárás volt, hogy az elkészült anyag rendszeresen frissíthető legyen.
A multimédia a számítástechnika egyik legdinamikusabban fejlődő területe. A személyi számítógépek teljesítményének növekedésével napról-napra olyan új lehetőségek nyílnak, amelyek még pár évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tűntek. Mindezek ellenére a multimédia még mindig inkább csak az olvasó-néző réteget érte el, a multimédiás alkotások elkészítése ma még kevesek kiváltsága. Különösen sajnálatos ez azért is, mert ebben a "műfajban" az emberi kreativitás, ízlés és tudás legalább akkora - ha nem nagyobb - szerepet játszik, mint a számítógép ismeret.
A BioDigit Kft. ezért nem kevesebbre vállalkozott, mint egy olyan szerkesztő programnak - a Lapodának - a megírására, amelynek használata könnyen elsajátítható mélyebb számítástechnikai ismeretek nélkül is. Ezáltal szeretnénk lehetővé tenni, hogy azok is könnyedén készíthessenek saját szakterületükről szóló bemutatókat vagy tesztlapokat, akik eddig nem vonzódtak a számítógép használatához.
A BioDigit Kft. szándékai szerint a Lapoda egy hiányosságot fog pótolni a magyar nyelvű számítógép programok igen népes palettáján. Főként olyanokhoz szeretnénk eljuttatni a számítástechnikában - ezen belül a multimédia alkalmazásában - rejlő lehetőségeket, akik ez idáig nem tudtak, vagy nem mertek élni ezzel az eszközzel. Különös figyelmet fordítottunk az oktatási intézmények tanárainak és diákjainak igényeire. A Lapoda iskolák számára jóval kedvezőbb feltételekkel érhető el, mint más hasonló jellegű programok. Figyelembe vettük továbbá, hogy ma már a személyi számítógépeket nem csak az ezen a területen dolgozó szakemberek használják munkájuk során. Ezért a Lapodát és a hozzá tartozó kézikönyvet úgy állítottuk össze, hogy használatuk során bárki megbarátkozhasson a számítógép használattal előzetes ismeretek nélkül is. Nem szakítottunk azonban a ma általánosan elfogadott és bevált módszerekkel sem, így a haladó felhasználók korábban megszerzett tudása sem vész kárba.
 

 

Letöltések

MegnevezésLeírás
lapdemo.zipLapoda programcsomag próbaváltozat
lapszsug.zipLapoda súgó
changelog.txtVerzió infó
lapszupd.zipLapoda szerkesztő (v2.1.13.18)
lapszsug.zipLapoda szerkesztő súgó
lapsupd.zipStílus szerkesztő (v2.1.1.6)
lapssugo.zipStílus szerkesztő súgó
lapkupd.zipKépletszerkesztő (v2.1.1.40)
lapksugo.zipKépletszerkesztő súgó
lapeupd.zipElemtartó (2.1.1.47)
lapesugo.zipElemtartó súgó
laptupd.zipTesztlap kiértékelő (v2.1.5.52)
laptsugo.zipTesztlap kiértékelő súgó