LapodaMese

A Lapoda rendszer egyik alapköve, mely a kisgyermekek játékos tanulását segíti elő. A programok a konstruktivista papert-i pedagógiai elveket alkalmazza.
Az írás-olvasás tanítás segítésére az ingyenesen letölthető LapodaMese program használható. A program egy egyszerű rajzoló programhoz hasonlítható, azzal a különbséggel, hogy nem várja el a gyermektől, hogy képes legyen az egér segítségével rajzolni. A grafikai elemeket (állatok, emberek tárgyak) kész elemgyűjteményből kell neki kiválasztani a régi jól ismert nyomdázáshoz hasonlóan. Azzal az "apró" különbséggel, hogy itt a képet annak nevét beírva lehet kiválasztani, így a gyermek rákényszerül az írásra, olvasásra.
Az elkészült remekművek elmenthetők és később visszaolvashatók. Különlegessége a programnak, hogy lehetőséget ad a munkák kinyomtatására is mind színes, mind fekete-fehér "csak körvonalas" ábraként. A körvonalas nyomtatást a gyerek kifestőként is használhatják.
Az ábrák gyűjteményekbe csoportosítva kerültek elhelyezésre. Ezek a gyűjtemények a továbbiakban WEB-en keresztül bővíthetők, azaz újabb tematikus gyűjtemények tölthetők le. A rendszer a gyermekek által is egyszerűen kezelhető WEB-es felületet nyújt.
A gyűjteményekben témakörönként mintegy 20 figura található.
A program felhasználható nyelvoktatásra is, mivel a figurák nevei idegen nyelveken is megadhatók.
Fontos szempont, hogy minél több iskolában – vagy akár otthon is – a gyermekek hozzájussanak olyan "játékokhoz", melyek segítségével észrevétlenül minden különösebb erőfeszítés nélkül tudnak alkotni, tanulni. Ismerve az iskolák anyagi helyzetét cégünk a szoftvert díjmentesen adja használatba bárkinek, aki ezzel az informatikai lehetőséggel élve szeretné az IT technológiát meggyökereztetni az iskolákban.
Kiemelt lehetőségek:
  • Több nyelvű használat - írás olvasás tanítás
  • Hangrögzítés - lejátszás
  • A rajzok elmenthetők - visszatölthetők
  • A rajzok nyomtathatóak színesben illetve fekete-fehér körvonallal
  • Beépített Interneten kapcsolaton keresztül rajzok frissíthetők

 

Letöltések

MegnevezésLeírás
Install_LapodaTale21_449.exeLapodaMese legfrissebb telepítő
LapodaTale_HUN.chmLapodaMese súgó