LapodaChem

Kémiai molekula modellező program

 

A Lapoda programcsomag legújabb eleme a LapodaCHEM szerkesztőprogram, melynek segítségével szemlétesen ábrázolható a molekulák térbeli felépítése, az azokat alkotó atomok egymáshoz képesti elhelyezkedése.

A programhoz egy közel 1000 molekulát tartalmazó "induló" adatbázis is tartozik, mely természetesen tovább bővíthető. A csomagban találhatók alkánok, gyűrűs vegyületek, vitaminok, melyek jól használhatók az általános és középiskolai oktatásban. Az "alap molekulákon" túl speciális molekulák (gyógyszerek, vegyszerek, stb.) szerkezeti felépítése is megtekinthető (pl. DNS, kvarc, gyémánt, kokain, stb.)
A molekulákban az atomok különböző színnel vannak jelölve, a kötéseket pedig az atomok közé rajzolt vonalakkal ábrázoljuk. A molekulák az egér segítségével "térben" körbeforgathatók, így a szemléltetéshez nem kell tovább a "pálcika modellekkel" bajlódni.
A program kisméretű, gépigénye alacsony, könnyen kezelhető. A programmal a betöltött molekulák módosíthatók vagy új molekulák készíthetők. A kész vegyületek elmenthetők. Az elkészített molekulák a Lapoda multimédia-szerkesztő segítségével könnyedén beilleszthetők a multimédiás demonstrációkba és oktatási anyagokba. A demó változattal 3 molekula nyitható meg, melyek szerkeszthetők, de elmenteni nem lehet őket. A teljes funkcionalitás a program regisztrált változatában érhető el.
 
A teljes verzió kétféle változatban kapható:
- egy gépre szóló licenccel, ára: 2500 Ft
- hálózati felhasználásra szóló licenccel, ára: 5000 Ft
 
A fenti árak az ÁFA-t IGEN, de a postázási költséget NEM tartalmazzák.
A szoftver Windows 98SE/2000/XP operációs rendszeren futtatható.
A postaköltség megtakarítása végett a szoftver (annak díjának befizetése után) egy megadott WEB lapról is letölthető.

Letöltések

MegnevezésLeírás
install_lapodachem10_2.exeLapodaChem legfrissebb változat