RGB-LED DMX meghajtó

Napjainkban egyre növekszik az igény a költséghatékony, kis fogyasztású, ámde hosszú élettartamú LED-es világítótestek iránt. A LED-ek sokoldalú felhasználhatósága és növekvő népszerűsége miatt ezzel egyidejűleg szükségessé vált ezek megbízható vezérlése, kezelése, felhasználóbarát üzemeltetése is.

A DMX meghajtók egyik közkedvelt alkalmazási területe a hang- és fénytechnika terén a rendezvények mellett a színházi világítások vezérlése, illetve fogadóterek hangulatvilágításának megteremtése. A múzeumi, illetve kiállítótéri felhasználásában rejlő lehetőségek mindezidáig kihasználatlanok voltak, ám a jövőben ez az interaktív, szórakoztatni vágyó kiállítások terjedésével megváltozni látszik. Megbízhatóságánál fogva készülékünk hosszú távon is megbízhatóan, különösebb karbantartási igény nélkül működik, alkalmas egyszínű és RGB LED-ek meghajtására is.

A fényeffektek jelenléte a múzeumi környezetben természetesen lágyabb, kifinomultabb, mint egy látványos rendezvény színpompás, villódzó megvilágítása. A kiállítótérben a műtárgyak, vitrinek kontúrjainak finom kiemelésével, vagy a látogató fényekkel történő irányításával egészen sajátos hangulatot adhatunk a térnek. A fényhatások megfelelő alkalmazásával a teret optikailag nagyíthatjuk, egy-egy műtárgyat kiemelhetünk, emellett az effektek múzeumpedagógiai célra is kiválóan alkalmasak (a fények terelik a gyermekek tekintetét, felkeltik figyelmüket).