Interaktív érmeforgató

Numizmatikusok régi álmát váltja valóra ez az egyedi vitrintípus. Az érmék bemutatása korábban sok nehézséget okozott, az alkalmazott megoldások pedig vagy a látogató, vagy a muzeológusok számára nem volt kielégítő. Érmeforgató rendszerünk mindkét fél számára optimális megoldást biztosít.

Az érmék tárolása és bemutatása két – egymásnak szinte ellentmondó – igény, mivel egészen más hagyományok alakultak ki előbbi és utóbbi megoldására. A tárolásban a „kis helyre sokat” elv érvényesül, általában tekintet nélkül arra, hogy látható-e az érme mindkét oldala. Fontos az állag megóvása, a környezeti hatások minimalizálása, valamint a rendszerezettség. Az érmék bemutatásakor viszont elsődleges a láthatóság, a sokféleség bemutatása és a tálalási mód esztétikai értéke. Sajnos ezeknek az elvárásoknak nem minden kiállítóelem felel meg.

Az interaktív érmeforgatóban a megrendelő igényeinek megfelelő számú érme tárolható, a vitrin kivitele pedig gondoskodik a megfelelő környezetről az állagmegóvás érdekében. Az áttekinthetőség a sorok és oszlopok alkotta rendszernek köszönhetően jóval magasabb, mintha az érméket dobozban, vagy tálcákon tárolnánk. A látogatók szempontjából ez a vitrin igazi különlegesség, mivel az érmeoszlopok a beépített vezérlőpanel segítségével tetszés szerint forgathatóak, a műtárgy minden oldalról megcsodálhatóvá válik. A tükröket alkalmazó megoldásokkal szemben így a látványt nem befolyásolják az apró torzulások, fénytörés, az érme teljes pompájában tekinthető meg. A vezérlő egység igény szerint nyomógombos, vagy érintőképernyős kivitelben rendelhető, vagy választható a folyamatos forgatás opció is, ekkor az alapbeállítás az érmeoszlopok állandó, lassú forgása, így a látogató beavatkozására sincs szükség.

A vitrin saját világítással rendelkezik, így bármilyen kiállítótérben elhelyezhető, ugyanakkor magángyűjtemények prezentálására is kiválóan alkalmas. Az éremforgató külső méreteit, színét és mintázatát a megrendelő igényeihez igazítjuk.