Diorámák

A diorámák mára bővült jelentése elsősorban a megjelenítéshez szükséges maketteket takarja, múzeumi felhasználásuk pedig igen elterjedt. Egy izgalmas dioráma több mint makett, számtalan remek lehetőséget rejt magában, melyeket érdemes a látogató szórakoztatásának céljából kiaknázni.

 

Múzeumi felhasználásuk során a diorámák megvilágítási és tartalmi egyhangúvá válása elektronikus vezérlők használatával megelőzhető. A diorámák új generációjának bizonyítottan van létjogosultsága a modern múzeumokban, kiállítóterekben – ennek megvalósításához biztosítunk újszerű megoldásokat. Az újragondolt megoldások alapját az interaktív megvilágítás és beépített hanglejátszók adják, melyek élvezetessé teszik a látogató számára a mozdulatlannak tűnő diorámát. A fények a látogató által a prezentált tárgyak, élőlényeg, tájak, stb. tetszőleges pontjára irányíthatóak, igény szerint játékos feladványok formájában. A fény- és hangeffektek vezérlését egy mikroszámítógé

 

p végzi, melynek köszönhetően a látogató teljes, harmonikus audiovizuális élményben részesül. A fényjáték beállításainál különös figyelmet fordítunk a diorámában elhelyezett tárgyak egyedi tulajdonságaira, környezetére.

 

A diorámáknak helyet adó vitrin falba süllyeszthető, vagy szabadon álló kivitelben is rendelhető a kiállítótér méretétől és az elhelyezéstől függően. Igény esetén a prezentálni kívánt tartalmi elemek kivitelezésének megszervezését is vállaljuk, szakértő bevonásával, ugyanakkor „üres” diorámavitrinek készítése sem okoz gondot, ilyenkor a fényjáték és a hanglejátszás egyeztetés alapján a későbbiekben hozzáadható.