Zene a térben

A „Zene a térben” készülék felejthetetlen audiovizuális élménnyel gazdagít felnőtteket és gyermekeket egyaránt. A zene és a hangok szeretete ihlette játék használata egyszerű, eszközök nélküli alkotást tesz lehetővé.

 

A játék alapvetően két egységből áll. A vízszintes pulton elhelyezett, felfelé irányított 12 radarból, valamint a vizuális hatásokért felelős lámpákból.

 

A 12 radar 12 hangszer megszólalásáért felelős, az egyes hangszerek megszólalásának hang­magasságát a látogató keze és a pult közötti távolság határozza meg. (Tehát ha egy ponton állva fel-le mozgatjuk a kezünket a levegőben, ugyanazon hangszer szólal meg több hangmagasságban. Ha viszont ugyanabban a magasságban jobbra-balra mozgatjuk a kezünket, ugyanabban a hangmagasságban, de más-más hangszereket szólaltathatunk meg). A lámpák színei a hangmagasságoknak megfelelően váltakoznak.

 

A „Zene a térben” kiválóan alkalmas csoportos játékra is, ügyesebb játékosok ismert dallamokat, akár zeneszámokat is le tudnak játszani kezük mozgatásával. A játék használata során a látogató fejlesztheti készségeit, a csoportos játékok során pedig erősödhet az egyénekben a csapatszellem, a kooperációs készség.

 

Műszaki adatok:

- Asztal magassága: 85 cm
- Astal szélesség: 240-360 cm
- Oszlop magasság 200 cm
- Vászon mérete: 200×150 cm