Párkereső

Falba építhető, vagy állványra szerelt interaktív játék. Rejtvényújságok gyakori szereplője a párkereső játék, melynek lényege, hogy a kusza szálak között kibogozzuk, az egyik oldal ábrájától milyen útvonalon jutunk el a másik oldal meg­felelő ábrájáig.

 

Az interaktív játék a megrendelő igényeinek megfelelő témájú képeket tartalmaz, melyek elsősorban a megismert kiállítás, rendezvény által bemutatott információk elsajátításában segít, illetve kérdezi vissza azokat. Felnőttek és gyermekek számára egyaránt izgalmas időtöltés.

 

A játéktáblán elhelyezett ábrák között kusza „utak” vezetnek, a látogatók a vájatokban mozgó tárcsák mozgatásával „járják végig” a megfelelő utat a két figura között.

 

Opcionálisan rendelhető a játékhoz elektronikus ellenőrző rendszer, mely alkalmas arra, hogy felügyelő személyzet jelenléte nélkül is visszajelzést adjon a játékosnak a feladat sikeres teljesítéséről. A  jó megoldást opcionálisan kísérheti fény- és hangeffekt is, ezáltal a játékosok között akár verseny is kialakítható – „ki készül el hamarabb?”

 

A játéktábla mérete tetszőlegesen választható, azonban a hozzáférhetőséget mindenképp szem előtt kell tartani, hogy a játék akár több játékos számára is izgalmas maradjon.