Futópálya

A futási sebesség mérése meglehetősen helyigényes feladat, beltérben csak ritkán nyílik alkalom ennek kivitelezésére. Futószőnyegünkkel és a hozzá tartozó elektronikai berendezésekkel kis helyigényű időmérésre van lehetőség.

A Futószőnyeg részét képezi egy startgép, valamit egy kis teljesítményű lézerrel felszerelt áthaladásérzékelő kapu, melyek segítségével a távolság megtételéhez szükséges idő mérhető. A látogatók által megtett távot és időt a készülék arányosítja egy 100 méteres távra, a kijelzőn pedig megjelenik az a kalkulált idő, amire a látogató sebessége alapján 100 méter megtételéhez lenne szükség. Ez a becsült eredmény már összevethető az élsportolók teljesítményével, illetve a látogatók közötti verseny alapjául is szolgálhat.

A Futószőnyeg használata kicsik és nagyok számára egyaránt biztonságos, rendeltetésszerű használat mellett a rendszer különösebb karbantartást nem igényel. A Futószőnyeg egyes elemeinek kivitelezése a megrendelő igényeinek megfelelően történik, hogy minden tekitetben illeszkedjen leendő környezetének arculatába. A futófelület hosszát a rendelkezésre álló hely alapján célszerű megállapítani.