Fecskefészek

A kíváncsiság az emberiség fejlődésének mozgatórugója – kíváncsiak vagyunk környezetünkre, meg akarjuk ismerni a dolgok működését, fényt deríteni a természet titkaira.  Ez a motiváció teszi igazán izgalmassá az interaktív fecskefészek játékot.

 

A falba építhető játék lényegi elemei a látogató szeme elől rejtve vannak, elérve ezzel, hogy úgy érezze, egy igazi fecskefészek elzárt világába csöppent. A kihelyezett monitor képét a közvetlenül alatta elhelyezett, falba rejtett mesterséges fecskefészek szolgáltatja. A kamera mozgatásától válik a játék interaktívvá, hiszen a látogató önállóan kémlelhet körbe a fészekben, melyben tojásokat, fészek­rakáshoz szükséges szénát, stb. láthat. Az eszköz természetesen nem csak fecskék fészkének bemutatására alkalmas, más, odúban élő állatok lakhelyének megfigyelése is imitálható az eszközzel.

 

A megfigyelő kamera mozgatása a falból kinyúló kar segítségével történik, melyet olyan magasságban helyezünk el, hogy kisgyermekek is kényelmesen elérhessék, így ők is kivehetik részüket a játékból. A játék mozgássérült és kerekesszékes látogatók számára is könnyen kezelhető.

 

Mivel a játék mechanikus és elektronikus része a falba építve helyezkedik el, különösebb karbantartást nem igényel.