eGuide

Minden készülék rendelkezik billentyűzettel és LCD kijelzővel, mely segítségével kiválaszthatók a meghallgatni kívánt információk. A készülék belső memóriával rendelkezik, melyre a lejátszani kívánt hangfájlok MP3-as kódolással kerülnek feltöltésre. A hangfájlok mappákba rendezettek, melyek az egyes lejátszási nyelveknek felelnek meg. Tetszőleges számú mappa (nyelvi változat) készíthető. A mappákban elhelyezhető hangfájlok mennyiségét a memóriakártya mérete határozza meg (a készülék 2 GB-os memóriája igény szerint bővíthető). A készülékek fröccsenő víz- és ütésálló kivitelűek, a kényelmes felhasználás érdekében pedig nyakba akasztható pánttal látjuk el a terméket. A készülékekhez tartozó töltő adapter egység 10 kézi készülék töltésére és tárolására alkalmas egyidejűleg.

Műszaki adatok:

Méret: 117×79×24 mm
Üzemidő: min. 2 nap (teljes feltöltéssel, folyamatos használat mellett)
Készenléti idő: 14 nap
Áramellátás: beépített Li-Ion akkumulátor (3,6V)
Töltési igény: 12VDC/200mA
Memóriakártya: 2 GB (min. 68 óra MP3 formátumú hanganyag).
  - cserélhető
  - típus: SD
  - Fájlrendszer: FAT12, FAT16, FAT32
  - Fájl formátum: MP3 (mono/stereo/jointstereo)
                   (opcionálisan MP1, MP2, de ez jogdíj köteles)
Fejhallgató: stereojack 3,5mm; min. 16 Ohm

Adatfeltöltő: USB1.1 (4,8Mbit/s)

 

Infravörös jelölő

Az eGuide készülék vezérléséhez használható termék. A jelölőket nem kötelező telepíteni, de a látogatók kiszolgálása érdekében ajánlott. A jelölő azon látogatók számára lehet hasznos, akik nem szeretnek műszaki eszközökkel bajlódni, vagy nem akarják a figyelmüket megosztani, a látogatást megszakítani gombok nyomogatásával. A jelölők segítségével a látogató automatikusan, „passzív módon” is megkapja a számára fontos vezető szöveget. A jelölők alkalmazása az eGuide készülékek használati értékét jelentősen megnöveli. Az ajánlat egy darab jelölőre vonatkozik. A kiállítási térben annyi jelölő telepítésére van szükség, ahány automatikus lejátszási pontot (kiemelendő témát) szeretnénk kijelölni.

 

Az infravörös jelölő működési elve, hogy egy előre beprogramozott digitális kódsorozatot küld az eGuide készülékek felé, mely hasonló a TV-k távirányítója által küldött kódsorozathoz. Más gyártók termékei bizonyos esetekben összeférhetetlenek a teremben elhelyezett további audio-vizuális eszközökkel, mivel velük azonos tartományban működnek. Az általunk fejlesztett jelölők nem befolyásolják a teremben található többi készülék működését.

 

A jelelölők egy-egy speciális, infravörös programozó készülékkel leszerelés nélkül átkódolhatók, sugárzási teljesítményük szükség szerint állítható (időszaki kiállításoknál a teremben fixen telepített jelölők működése az aktuális igényekre szabható).

 

A jelölők minden típusa rendelhető az alábbi tápellátásokkal:

  • 12V AC/DC, mely olyan helyekre ajánlott, ahol vagy már létezik pl. 12V-os halogén világítás, vagy érintési problémák léphetnek fel, esetleg utólagos telepítéskor szükséges a tápellátás minél rejtettebb elhelyezése.
  • Tájékoztatásul: 230V AC változat. Olyan terekbe, ahol rendelkezésre állnak megfelelő csatlakozó aljzatok. Alkalmazható utazó kiállítás esetén is, ahol nagyban megkönnyíti a telepítést. Sok esetben már kiépített 230V-os, sínes világítási rendszer van telepítve, ilyen esetben az egyszerűen a sínre pattintható változatot ajánljuk.
  • Tájékoztatásul: Akkumulátoros változat. Olyan helyszínekre ajánljuk, ahol a vezetékelés nem megoldható, például műemlék épületeknél, kültéri jelölőkhöz. A jelölők akkumulátoros tápellátással egyetlen feltöltéssel, kb. 1 hónapig képesek működni, folyamatos üzemelés mellett. Az akkumulátorok újratölthetők, azonban ennek rendszeres kezelése a kiszolgáló személyzet feladata.

Indukciós hurok

Az indukciós hurok a hallókészülékkel rendelkező látogatóknak nyújt segítséget. Az eszköz egyszerűen a fejhallgató helyére csatlakoztatható, külön meghajtó elektronikát nem igényel.

Hanganyag készítése

Igény szerint lehetőség van hanganyag készítésére is: hanganyag felolvasása több nyelven, színészek által, stúdióban; a hanganyag vágása, illetve a készülékekre való feltöltése. Árak a hanganyag függvényében, egyedi megállapodás alapján.