iVoice egység

A rendszer alapeleme az iVoiceSys hanglejátszó berendezés, melyet a BioDigit Kft. fejlesztett ki és gyárt olyan alkalmazásokra, ahol megbízható hanglejátszást szeretnének megoldani.

 

Az alap készülék tulajdonságai:

  • Mozgó alkatrész nélküli sztereó MP3-as lejátszó
  • Tetszőleges számú nyomógombbal ellátható
  • A lejátszás indítható mozgásérzékelő jelére is
  • Beállítástól függően kezeli a nyomógombokat, melyek lehetnek "magnólejátszó” funkciósak, számbillentyűk által vezéreltek, vagy hangmintánként külön nyomógombbal indíthatóak
  • A lejátszáskor a hangfájlok hurkolhatók (automatikusan ismételhetők), például háttérzene
  • 2x5W kimeneti hangteljesítmény, amely fejhallgatón, illetve kis hangszórón történő lejátszáshoz egyaránt alkalmas
  • Táplálása: 12V AC/DC,  kimenő teljesítmény függvényében max. 1A
  • Kikapcsolt, standby üzemben a fogyasztása elhanyagolható. Bekapcsolás után 0,5 másodperc alatt üzemkész állapotba kerül
  • A hanganyagot egy beépített SD kártya tartalmazza, melynek kapacitása határozza meg a lejátszható hangmennyiség hosszát (támpontként átlagosan igaz: 0,5Gb/óra.)

 

Alkalmazási ötletek

Az iVoiceSys hangrendszer megoldási lehetőséget kínál kiállítások, bemutatók, installációk hanglejátszási problémáira. Használatával kiváltható a hagyományos CD- vagy MP3- lemezjátszó. Az áramkör kicsi, szinte bárhova és bármibe beépíthető, így alkalmazásának csak a fantázia szabhat határt.

Az alábbiakban néhány alkalmazási ötletet mutatunk be.

 

Teremhangosítás

Kisebb, nagyobb termek háttér­hang­já­hoz kiválóan alkalmas készülék. Indítható auto­matikusan, a lejátszandó hangot általában nem szükséges tovább erősíteni. A beépí­tett hangerősítő tapasztalataink alapján teremhangosításra is kiválóan alkalmas, fogyasztása mégis alacsony, karbantartási igénye minimális.

 

Mit hallunk?

Különféle hangokat  szólal­tat­ha­tunk meg, a látogató hallhatja pl. egy mozdony hangját, vagy kiválaszthatja, hogy a különféle madarakhoz mely madárhangok tartoznak. Más felhasználásban pl. a szom­széd falu tornyának harangját hallgathatja meg.

 

Rádió műsorszolgáltató

Az iVoiceSys akár egy régi, korhű rádióba is beszerelhető, egyedi műsor­szolgáltatóként is működhet. A rádió állomáskeresője segít­ségével több műsorszám között választhatunk. 

 

 

A mesemondó fotel

A látogató egy kényelmes fotelbe ülve hallgathatja a lejátszást. A fotel érzékeli, ahogy a látogató elhelyezkedik benne és máris kezdődhet a mese! A látogató kényelmesen ülve, szabályozott hangerővel fogadhatja be a neki elkészített hasznos információkat.

 

Hangzuhany

A kiállítás installációjában elhelyezett mozgásérzékelők és a mennyezeti hangszórók a látogató odaérkezésekor és e­kkor kezd bele a hangminta lejátszásába. Amint a hang­minta véget ér a készülék elhallgat, várja a következő látogató megérkezését.

 

 

Telefon

Tárcsázható évszámok segítségével belehall­gathatunk az elődeink beszélgetéseibe. 

A különböző számok különböző évet jelenthetnek. 

 

Hangoszlopok

Oszlopszerűen kialakított hanglejátszók, szabadtéri illetve beltéri kivitelben.

A hangoszlop igény szerint ellátható mozgásérzékelővel, illet­ve vandálbiztos nyomógombbal, beltéri kivitel esetén fejhallgatóval. A fejhall­gató személyes használatúvá teszi a készüléket, ez a megoldás elsősorban nagyobb teremben történő felhasználás esetén praktikus. Több hangoszlop elhelyezésekor ily módon egymás megzavarása nélkül hallgathatják meg a látogatók az információkat. Kivitelezésében számtalan megoldás lehetséges az egyszerű, tetszőleges színű oszloptól a kültéri akácfa oszlopig.