Hangzuhany B-Type

Az információ átadásának egyik legkedveltebb módja a hanglejátszás. Ez történhet fejhallgatók, fülhallgatók, vagy hangszórók alkalmazásával. A fej- és fülhallgatók olykor kényelmetlenek lehetnek, használatuk és hordozásuk zavarhatja a látogatót, a hangszórók hatóköre pedig nem csökkenthető le egyetlen emberre, általában az egész helyiségben hallhatóak, ez zavarhatja a többi látogatót. Ahol a fenti megoldások – és a velük kapcsolatos problémák – jelentkeznek, egy harmadik megoldást kínálunk, a hangzuhanyt.

 

A készülékben saját fejlesztésű hanglejátszó rendszerünk garantálja a hosszú távú, üzembiztos működést és vezérli a lejátszást. A „bekapcsoláshoz” a látogatónak nincs más dolga, mint „beállni a zuhany alá”, tehát áthaladni, vagy megállni a hangszóró alatt. A lejátszás a készülék infravörös mozgásérzékelőjének jelére, automatikusan indul. Bár az eszköz energiafogyasztása igen csekély, takarékossági szempontból és a többi látogató zavartalan időtöltéséről az automatikus kikapcsolás gondoskodik. A hang terjedését a nyitott, szabadon álló kapu gátolja meg, mely kivitelében illeszkedik leendő környezetébe (az ábrán látható kivitel csak egy a számtalan lehetőség közül). A hangzuhany olyan terekben is sikerrel alkalmazható, ahol nincs lehetőség audioguide készülékek alkalmazására, viszont szeretnének lehetőséget biztosítani a látogatóknak, hogy a szükséges információt hanganyag formájában megkapják.

 

Az alapfelszereltségen túl opcionálisan rendelhető a készülékhez tetszőleges számú, vandálbiztos nyomógomb is (javasolt annyi nyomógomb, ahány hangfájl lejátszását szeretnénk lehetővé tenni). A kapuba építhető továbbá LED-es hangulatvilágítás is, mely a lejátszással összhangban üzemel.

 

A készülék a hanganyag esetleges frissítésén kívül különösebb karbantartást nem igényel. Használata gyermekek és mozgássérültek számára sem okoz problémát.