Hangzuhany A-type

Az információ átadásának egyik legkedveltebb módja a hanglejátszás. Ez történhet fejhallgatók, fülhallgatók, vagy hangszórók alkalmazásával. A fej- és fülhallgatók olykor kényelmetlenek lehetnek, használatuk és hordozásuk zavarhatja a látogatót, a hangszórók hatóköre pedig nem csökkenthető le egyetlen emberre, általában az egész helyiségben hallhatóak, ez zavarhatja a többi látogatót. Ahol a fenti megoldások – és a velük kapcsolatos problémák – jelentkeznek, egy harmadik megoldást kínálunk, a hangzuhanyt.

 

A készülékben saját fejlesztésű hanglejátszó rendszerünk garantálja a hosszú távú, üzembiztos működést és vezérli a lejátszást. A „bekapcsoláshoz” a látogatónak nincs más dolga, mint kényelmesen helyet foglalni a készülék alatt elhelyezett ülőalkalmatosságban (a megrendelő igényeinek megfelelő, a kiállítás arculatába illeszkedő tetszőleges szék vagy fotel). A hangzuhany készülhet álló kivitelben is, mely esetben nincs szükség székre, illetve fotelre, a látogató egyszerűen „beáll a zuhany alá”. A lejátszás a készülék infravörös mozgásérzékelőjének jelére, automatikusan indul. Bár az eszköz energiafogyasztása igen csekély, takarékossági szempontból és a többi látogató zavartalan időtöltéséről az automatikus kikapcsolás gondoskodik. A hang terjedését a hangszóró köré épített, a látogató feje feletti búra korlátozza, mely kivitelében szintén illeszkedik leendő környezetébe (javasolt az átlátszó búra, így a látogató a lejátszás közben is szemlélheti a kiállítást, rendezvényt). A hangzuhany olyan terekben is sikerrel alkalmazható, ahol nincs lehetőség audioguide készülékek alkalmazására, viszont szeretnének lehetőséget biztosítani a látogatóknak, hogy a szükséges információt hanganyag formájában megkapják.

 

A készülék a hanganyag esetleges frissítésén kívül különösebb karbantartást nem igényel. Igény esetén az ülőalkalmatosság beszerzéséről is gondoskodunk, melynek magasságát az eszköz telepítésekor figyelembe véve szükséges a búra pontos helyét beállítani. Az ülő kivitelt gyermekek és mozgássérültek is kényelmesen használhatják, az álló kivitel esetében a kisebbek számára érdemes dobogót előkészíteni, vagy változtatható magasságú kivitelt választani (rugós csillárokhoz hasonló megoldás).

 

Műszaki adatok:

  • Tápellátás: 230 V hálózati feszültség

Félgömb búra javasolt átmérője: min. cm, vagy ehhez hasonló méretű, ettől eltérő formájú búra