Beszélő bot

Az információ átadásának egyik legkedveltebb módja a hanglejátszás. Ez történhet fejhallgatók, fülhallgatók, vagy hangszórók alkalmazásával. A hangszórók elhelyezése belterekben kevesebb nehézségbe ütközik, mint kültéri felhasználási igény esetén. A készüléknek nemcsak hogy ellen­állónak kell lennie az időjárás viszontagságaival szemben, de illeszkednie is kell környezetéhez. A modern, letisztult formavilágú hanglejátszók egy arborétumban, parkban, kastély­kertben el­ronthatják a természetes össz­képet.

 

A „Beszélő bot” tökéletesen illeszkedik a fent említett környezetek bármelyikébe. A felhasznált természetes anyagoknak és egyszerű kivitelének köszönhetően feltűnésmentesen helyezhető el a növényzet közé rejtve. A látogatók elhaladását infravörös szenzor érzékeli, melynek jelére indul el a hanglejátszás. Ez a megoldás nem csak energiatakarékosabb, de a készülék környezetében élő apró állatokat sem zavarja a folyamatos lejátszás (az infravörös szenzor csak emberek jelenlétére indítja a lejátszást). A készülék egész évben, időjárásfüggetlenül üzembiztosan működik, a hanganyag esetleges frissítésén kívül különösebb karbantartási igénye nincs.

 

 

Arborétumok és parkok mellett kiválóan alkalmas állatkerti alkalmazásra is. A kifutók mellett elhelyezett „Beszélő bot” érzékeli a látogatók jelenlétét és üdvözli őt, majd elmondja a kifutón látható állathoz tartozó tájékoztató szöveget, végül megköszöni a figyelmet. Állatkerti elhelyezés esetén a készülék természetes külleme mellett nagy gondot fordítunk arra, hogy kivitelében illeszkedjen az állatkert arculatába.