VideoPrism

A képek és videók vetítésére számtalan lehetőség kínálkozik, akár vertikális, akár horizontális vetítésről legyen szó, ám modern világunkban az információ­tartalom mellett a tálalás is egyre jelentősebb szerephez jut. A VideoPrism rendszer nem csak múzeumi felhasz­nálásra alkalmas, exkluzív reklámfelületként szolgálhat kirakatokban, rendezvényeken is.

 

A VideoPrism olyan multimédiás vetítőrendszer, mely egyszerre akár több videó, illetve képgaléria lejátszására is alkalmas. A lejátszás a hasábok tetejének megérin­tésével (kezünk hasáb fölé helyezésével) indítható, kezünk közeledését infravörös szenzor érzékeli. A hasábok aktiválhatóak egyenként, sorban, vagy akár egyszerre is, így több látogató is használhatja egy időben az eszközt. Ez utóbbi esetben célszerű olyan videókat választani a lejátszáshoz, melyek némán is élvezetesek, így elkerülhető, hogy az eltérő témájú, egyszerre elindított videók elnyomják egymás hangját. Ez esetben egy – minden videó témáját átfedő – általános kísé­rőszöveg, vagy lágy háttérzene hozzáadása javasolt, mely az első érintést követően, az első videóval egyidejűleg indul el.

 

A videók és képek vetítéséről egy multimédiás szoftver és egy LED projektor gondoskodik. A VideoPrism vetítőfelületei lehetnek négyszög-, kör-, vagy háromszögalapú hasábok, tetszőleges elrendezésben és váltakozó magasságban (40-80 cm), ügyelve arra, hogy kisgyermekek és mozgáskorlátozottak számára is elérhetőek legyenek az információk. A vetítőrendszer kivitele a megrendelő igényeihez és a kiállítótér arculatához, színeihez illeszkedik, így – az egyszerű monitorokkal és vetítőkkel ellentétben-, inaktív állapotban is dekoratív eleme a kiállításnak.

 

Az egységet alkotó hasábok időtálló, festett MDF lemezekből készülnek, melyeket biztonságos és strapabíró módon a talapzathoz rögzítünk. A hasábok alapméretét és elhelyezkedését a lejátszani kívánt videók számát és felbontását figyelembe véve, a megrendelő igényeinek megfelelően optimalizáljuk.

 

Műszaki adatok:

  • A talapzat mérete az oszlopok számához és méreteihez igazodva változó, javasoltan min. 150×200 cm, oszlopok magassága: 40-80 cm
  • Oszloponként 1 db infravörös érzékelő
  • A készülék a videók esetleges aktualizálásán kívül különösebb karbantartást nem igényel, a vetítőfelület könnyen tisztántartható
  • Multimédiás szoftver