Tükörlabirintus

A tükrök szórakoztató célból történő felhasználásának módjai végtelenek. A leghatásosabb, legmegdöbbentőbb mégis egy végtelennek tűnő teret létrehozó tükörlabirintus, melyben az ember könnyedén elveszettnek érezheti magát. Ennek a megfelelő szögben elhelyezett tükrökkel felépített labirintusnak a sugármenetét úgy terveztük, hogy a látogatónak ne tűnjön fel, hogy csupán a kijárat illúzióját látja. A valódi kijárat természetesen rejtve marad, megtalálása iazi kihívást jelent kicsiknek és nagyoknak.

A labirintus méretét célszerű úgy meghatározni, hogy egy felnőtt kényelmesen végigsétálhasson rajta, ám nagyobb csoportok benntartózkodása csökkentheti a „végtelen tér” élményét. Megfelelő méretű labirintussal elérhető, hogy több személy benntartózkodása esetén egyes részeken eltűnjenek egymás szeme elől. A látogató, aki bemegy, saját magát is látja alabirintusban, méghozzá több példányban.

Alapterülete kb. 4 x 3 m (mely a labirintusban tartózkodva sokkal nagyobbnak tűnik) magassága 2,2 m. Elektromos hálózati áramellátást nem igényel, azonban opcionálisan rendelhető LED-es világítás, hangszórók, valamint fény- és hangvezérlő rendszer, melyekkel mégélvezetesebbé tehető a labirintus a benn tartózkodók számára.