Történelmi telefon

A régi, fülkés telefonkészülékek hangulatát idéző eszköz segítségével a látogató kirándulást tehet visszafelé az időben, belehallgathat híres tudósok, politikusok beszédeibe, történelmi pillanatokról kaphat információkat.

 

Amint a látogató felemeli a kagylót, „vonalat kap”, ekkor beütheti a kívánt „telefonszámot”, vagyis annak a történelmi eseménynek az évszámát, illetve pontos dátumát, amiről bővebb információt szeretne hallani. A „hívószámok” jegyzékét célszerű a készülék mellett elhelyezni, így a látogató nem csak találomra, de céltudatosan is haladhat a felprogramozott hanganyagok között. Szerzői jogi okok miatt a hangfájlokat a megrendelőnek szükséges biztosítania.

 

A készülék a hanganyagok frissítésén kívül különösebb karbantartást nem igényel, strapabíró kivitelének köszönhetően állja az idő próbáját. A falra szerelt változaton kívül a készülékhez opcionálisan rendelhető tartószerkezet, illetve oszlop. A felszereléskor javasolt a készüléket olyan magasra helyezni, hogy gyermekek és mozgáskorlátozottak is kényelmesen elérjék.