Számszeríj

Modern világunkban egyre divatosabbak azok a számítógépes játékok, melyekben a fiatalok a főhős szerepébe bújhatnak, a monitorukon megjelenő kép pedig a karakter szemszögéből láttatja a világot, ahol a küldetést végre kell hajtani. Az interaktív számszeríj lehetőséget ad arra, hogy a játékos a „küldetés” végrehajtásához szükséges fegyvert ne virtuális, hanem valós formában állíthassa a feladat szolgálatába.

 

A játékhoz tartozó monitoron megjelenő játéktér adja a feladatot, melyhez a látogatónak az interaktív eszközt kezében tartva kell célozni. A számszeríj fa kivitelben készül, minden elemében imitálva hagyományos társait, pl. az íjat szükséges a lövés előtt manuálisan felajzani. A balesetveszély elkerülése érdekében a lövés nyíl nélkül, „vakon” történik, a hiányzó nyíl hatása viszont a képernyőn kerül megjelenítésre. A számszeríj interaktív eszközzel felügyelettel gyermekek is játszhatnak, mivel használata nem balesetveszélyes.

 

Ideális olyan kiállításokra, melyeknek témája lőfegyverekkel, vagy középkori eszközökkel kapcsolatos, de éppúgy javasolt sportlövészetet bemutató tárlatok számára is.