Stabilométer

Testünk számtalan olyan képességgel rendelkezik, melyekről a mindennapokban nem is veszünk tudomást, hasznukat vesszük anélkül, hogy el­gondolkoznánk működésükön. Boldogulásunkhoz egyik elengedhetetlen képességünk az egyensúly­érzékünk, mely nélkül egy lépést sem tehetnénk meg biztonságosan.

 

A stabilométer egyensúlyérzékünket hivatott górcső alá venni, számadatokban mérve, mennyire állunk stabilan a lábunkon. A készülék pontos méréseket végez arról, hogy használója az egyensúlyi helyzettől mennyire tér el, illetve ezt az eltérést milyen ellenmozgásokkal korrigálja. A kijelzőn folyamatos visszajelzést kap arról, milyen mértékű korrekciókra van szüksége ahhoz, hogy „egy helyben álljon”. Az egyensúlyérzék folyamatosan működő, létfontosságú képességünk, az eszköz használata pedig bemutatja a látogatónak, hogy az egyszerűnek tűnő feladat és összehangolt működés testének milyen komoly erőfeszítésébe kerül.

 

Az eszköz látványos eleme lehet sporttal, anatómiával, biológiával, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kiállításoknak, bemutatóknak.* Felnőttek és gyermekek számára egyaránt szórakoztató és tanulságos eszköz, a biztonságos használatról stabil rögzítésű kapaszkodó gondoskodik, melyet a látogató egyensúlyvesztés esetén használhat. Választható színben, emblémázva, vagy matricázással ellátva is rendelhető, kivitelében a megrendelő igényeihez és elhelyezési területének arculatához igazodik.

 

*Az eszköz orvosi és gyógyászati célra nem alkalmas, az általa mért és kijelzett információk tájékoztató jellegűek.