Monocikli

„Aki egyszer már megtanult biciklizni, soha többé nem felejti el” – tartja a közismert mondás. A kerékpározás elsajátítása lényegében nem más, mint egy rövid egyensúlygyakorlat, míg a kellő lendülettel a perdületmegmaradásnak át nem adjuk az „irányítást” – aminek köszönhetően megfelelő sebesség mellett a bicikli az ügyetlenebbek alatt sem cikázik.

A kötéltáncosok és kötélen haladó monociklizők csupán egyensúly­érzékükre támaszkodhatnak, nem vesznek lendületet. Ez nem kis feladat, ám játékunk segítségével bárki kötélakrobatává válhat –mindezt ráadásul védőháló nélkül! A két pont között kifeszített kötélen egy speciális monociklire ülve haladhatunk, melyen kerék helyett egy hosszú rúdon nagyobb ellensúlyt helyezünk el. Az ellensúlynak köszönhetően a látogató még akkor is végig tud haladni a kötélen, ha jobbra-balra dőlve megpróbál kiesni egyensúlyi helyzetéből.

A megrendeléskor tisztázandó, hogy a kötél két végpontjához felépítmény kivitelezése is szükséges-e, vagy a helyiség rendelkezik a célnak megfelelő támfalakkal, melybe a készülék végpontja beépíthető. Az eszköz kivitelezését a megrendelő által meghatározott célcsoport számára optimalizáljuk, ez befolyásolhatja pl. a kötél hosszát, a monocikli méreteit.

Az eszköz rendeltetésszerű használat és az előírások betartása mellett biztonságosan használható az adott kiépítésnek megfelelő súlyhatárig.