Mikroszkóp

Kiállítások esetében sok fejtörést tud okozni, ha olyasmit kell bemutatni a látogatónak, ami romlandó, vagy folyamatos cserére és ápolásra szorul. Kiváltképp igaz ez a mikroszkópikus világra, melynek bemutatása a tárgylemezek állandó karbantartásával jár, állandó állapotromlásuk pedig befolyásolja a látogató múzeumi élményét. Interaktív mikrószkópos eszközünk erre a problémára kínál megoldást.

 

A kiállítótérben elhelyezett mikroszkópok tárgylemezeit vetítőrendszerre cserélve a készülék „elhiteti” a látogatóval, hogy élő kép tárul a szeme elé. A vetítés során a rendelkezésünkre bocsátott videó tekinthető meg a mikroszkópon keresztül, pl. fosszíliák, sejtek, apró élőlények, egyéb anyagok. Felnőttek és gyermekek számára egyaránt szórakoztató, könnyen kezelhető.

 

A mikroszkóp asztallapra kerül rögzítésre. A kellő hatás elérése érdekében az elektronikát érdemes olyan asztalra helyezni, mely alá a látogató nem lát be. Ezzel az elektronika is védett helyre kerül, a készülék könnyen tisztíthatóvá és egyszerűen karbantarthatóvá válik.

 

A videók cseréjére SD kártyán keresztül van lehetőség.

 

Műszaki adatok

- Képfelbontás min. 800x600pixel (megrendeléskor pontosítandó)