Kártyakereső

A játék kivitelét tekintve készülhet asztali (hordozható), illetve rögzíthető változatban is. A feladat lényege, hogy a gyermekek játékosan sajátítsák el a számukra bemutatott ismeretanyagot. A játék ideális múzeumi foglalkoztató, de iskolák, óvodák és fiatalokkal foglalkozó intézmények számára is ajánlott.

 

A játék alapja, hogy az egy csoportba (minden csoport egy-egy külön tálca) tartozó kártyákat a játékos összegyűjtse és a helyére rakja a csoporton belül. Például: egy madarakat bemutató kiállítás esetében az egyik tálca az énekesmadarak, a másik a nem-énekesmadaraké. Az összekevert fa kártyákat a megfelelő tálcára kell helyezni. A tálca kialakításának köszönhetően a kártyákat könnyen ki lehet emelni és áthelyezni, az ujjak számára kialakított mélyedéseknek köszönhetően.

 

A játékhoz opcionálisan rendelhető elektronikus ellenőrző rendszer, ami lehetővé teszi, hogy a gyermekek felügyelő személy jelenléte nélkül is kapjanak visszajelzést arról, hogy sikeresen teljesítették-e a feladatot. Hangjelző beépítésével versenyek is kialakíthatóak: „Ki készül el előbb?” – a hangjelzővel felszerelt kivitel helyes megoldás esetén jelez, így egyből megállapítható, ki volt a legügyesebb játékos.

 

A játék tetszőleges méretben rendelhető, a mobil változat esetében javasolt a kb. 5 kártya tálcánként.