Interaktív távcső

A figyelem lekötésének egyik legjobb módja a játék, felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Távcsöves interaktív eszközünk lényege, hogy a látogatót kutatómunkára ösztönözze.

 

A távcső oszlopon áll, mely felnőttek számára is kényelmesen használható, a gyermekek pedig apró emelvényre állva fürkészhetik a teret. A távcsőben nincsenek lencsék, a cél nem a távolság áthidalása, hanem bizonyos „célpontok” eltalálása. A feladat az, hogy a kiállítótérben elhelyezett, meghatározott tárgyat kell megkeresni a távcsővel. A tartószerkezetben elhelyezett elektronika egy kamera segítségével összehasonlítja a feladvány helyzetét a távcső aktuális állásával. A látogatónak addig kell keresgélni (tehát forgatni a távcsövet), míg meg nem találja a célpontot. A tartóoszlopon található nyomógombbal jelzi a készülék felé, hogy megtalálta a célpontot. A játék ekkor hangjelzést ad annak megfelelően, hogy a megoldás helyes-e.

 

A távcsőhöz tartozó táblán a célpontok fotói láthatóak, segítve a látogatót beazonosításukban. A tábla a kiállítótér elrendezésétől és a megrendelő igényeitől függően elhelyezhető falra rögzítve, vagy rendelhető álló kivitelben is.

 

A megkeresendő tárgyakat a megrendelő biztosítja.
 


  Fából esztergált távcső formájú lyukas cső

 


 


  Kisar