Hallásunk határai

Egy átlagos felnőtt hallására jellemző észlelhető rezgéstartomány 20 - 20 000 Hz között található. A beszédspektrum, melyre a legérzékenyebbek vagyunk, 300 – 3000 Hz-ig terjed. A kutyák és macskák auditív érzékelése jóval kifinomultabb, hallószervük az ultrahang tartományt is érzékeli (macskák esetében akár 60 000 Hz).

„Hallásunk határai”-nak megismeréséhez fejlesztettük ki ezt az egyszerűen használható, ám kicsik és nagyok számára egyaránt lenyűgöző kísérleti eszközt. A látogató nyomógombok segítségével változtathatja meg a hangmagasságokat, próbára teheti hallását, miközben a LED-es kijelzőn megjelenik az „értékelés”, melyik volt a legalacsonyabb és a legmagasabb hallott hang. Saját határértékei minden bizonnyal meglepik majd a látogatót.

A készülék rendelhető álló és ülő kivitelben is, ez utóbbi esetben ülő alkalmatosság biztosítása szükséges. Mindkét kivitel készülhet falra szerelhető, vagy szabadon álló változatban is.

A működéshez hálózati áramellátás biztosítása szükséges. Rendeltetésszerű használat mellett különösebb karbantartást nem igényel.