Elektronikus táblajáték

A táblajátékok terén a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt, ám a játékok többségéhez mozgó részekre (bábuk, dobókocka, kártyák, stb.) van szükség, ami egy nagy látogatottságú kiállítótérben külön felügyelő személyzet jelenlétét követeli meg. A felnőttek és gyermekek szórakoztatásához a modern technológiának köszönhetően nem kell számolnunk a fenti problémákkal.

 

Az elektronikus táblajáték formában kivitelezhető játékok száma szinte korlátlan. Az alábbiakban szereplő lehetőségek csak példák a megvalósításra, minden játékot a megrendelő egyedi igényei alapján készítünk. A készülékek közös tulajdonsága, hogy a táblafelületen a választott témakörhöz kapcsolódó fotók, illetve ábrák jelennek meg, a táblába opcionálisan rendelhető LED-világítás (pl. piros-zöld), illetve hangok lejátszására alkalmas rendszer (iVoiceSys). A játéktáblán a játékos a nyomógombok segítségével kezd új játékot (Start gomb) és válaszol a feladványokra.

 

A-típus:

A Start gomb megnyomását követően megszólal egy állathang, a játékosnak adott időn belül meg kell nyomnia az állathanghoz tartozó képet. Ha az idő lejár, vagy a válasz helytelen, a kép alatt kigyullad egy piros LED, majd következik egy újabb állathang. Ez addig folytatódik, míg a játék végigér az összes állathangon és a képek mindegyike alatt világít a piros, illetve a zöld LED. A játék végén a játékos teljesítményéről éljenzés, vagy sajnálkozás hangjai adnak visszajelzést.

 

B-típus:

A Start gomb megnyomását követően a táblán található képek közül a játék kijelöl egyet (pl. az őzgidát), a játékos feladata pedig, hogy megnyomja a kép párjához tartozó gombot (pl. az őzsutáét). A piros-zöld jelzések az A-típushoz hasonlóan minden választást követően jelzik a válasz helyességét, míg a játékos minden képhez társított egy másikat. A játék végén a játékos teljesítményéről éljenzés, vagy sajnálkozás hangjai adnak visszajelzést. A játékot bonyolíthatja, ha egy képhez a választhatóak közül több kép is tartozhat. A feladvány kiválasztását a játék automatikusan, véletlenszerűen végzi, így a játékos számára több körön keresztül izgalmas marad.

 

C-típus:

Kialakítása megegyezik a B-típuséval, azonban a játékot két személy játszhatja. A feladványok nem automatikusak, a kijelölést az egyik játékos végzi, a másik játékos dolga megválaszolni a feladványt.

 

D-típus

Az interaktív táblajáték akár kiegészítő elemként is szolgálhat más interaktív játékainkhoz.