Bagoly-lift

A „Bagoly-lift” liftegysége egy önmagát felemelő szerkezet. Az emelő szalagok biztosítják, hogy a kalitka a megfelelő irányba nézzen, valamint stabilitást kölcsönöznek az eszköznek. Alacsonyfeszültségű, gyengeáramú tápegysége miatt a készüléknek érintés­védelemmel kapcsolatos kockázata nincs, a kalitka akár nedves ronggyal is tisztán tartható. A liftegység alján elhelyezkedő kalitka cserélhető elem.

 

A kezelőnek az irányításhoz egy 4 gombbal ellátott, rádió­frekvenciás, zsebben elférő kézi távirányító áll rendel­kezésére. A távirányító két gombja a lift fel-le moz­gásáért felel, a másik két gomb a kalitka ajtajának nyitását és zárását irányítja. Az ajtó kb. 2-5 mp alatt, felfelé nyílik ki.

A lift a felső végállásában automatikusan, lassulva áll meg, ezzel is óvva a madár épségét. A lift körültekintő használat mellett nem tesz kárt az állatban. A motorok szinte zajtalan működése miatt a készülék üzeme sem zavarja meg az állat nyugalmát.

 

Műszaki adatok:

- a kalitka mérete: 40×40×40 cm

- az emelő szalag hossza: 15-20 m

- a magasban karbantartási igénye nincs, a készülék szervizelése leengedett állapotban megoldható

- tápellátása alacsonyfeszültségű, gyengeáramú

- teljes emelt tömeg 15 kg (liftegység, kalitkával együtt)

- meghajtás: karbantartást nem igénylő DC (egyenáramú) motorok, a működtetés mikroprocesszorok által szabályzott motorvezérlőkön keresztül történik

- a liftegység mozgásának irányítása négycsatornás, rádiófrekvenciás adóvevővel történik