Párhuzamos történelem

A történelemtudomány egyik fontos alapelve, hogy nem elég csupán az időrendiséget vizsgálni egyes események kapcsán, hiszen éppoly fontosak az eseménnyel párhuzamosan zajló mozzanatok, kölcsön­hatások is. A modern történelemkönyvek egyre több hangsúlyt fektetnek abba, hogy a tanulók ne csak az évszámokat magolják be, hanem átlássák, mi történt ugyanakkor a világ másik felén, ami hatással lehetett az éppen tanult eseményre.

Információs pultunk bármilyen történelmi témájú kiállítás kiváló kiegészítője, összefoglalója lehet, de akár földtörténeti korok, fejlődés­történet be­mu­ta­tására is alkalmas, attól függően, milyen forrásanyag kerül telepítésre.

A készülék kicsik és nagyok számára egyaránt könnyen használható, különösebb karbantartást és felügyeletet nem igényel. A monitoron megjelenő információkat fel-le, jobbra és balra gördíthetjük a monitor mellett és alatt található kerekek segítségével, így áttekintve tér és idő eseményeit. Ha a fel-le kereket mozgatjuk, az adott évben, de más és más helyszínen történt események jelennek meg a képernyőn. Ha az alsó kereket mozgatjuk, ugyanazon helyszín eseményeit láthatjuk időrendben. Az egyes időintervallumok, dátumok nem csak történelmi eseményeket mutathatnak be, kitérhetnek tudományos és kulturális (építészeti, irodalmi, stb.) fordulópontokra is.

 

Műszaki adatok:

- falba épített, 106cm-es LCD képernyő

- a kivitel illeszkedik a kiállítás arculatába, választható szín és formavilág, egyedi feliratozás

- rendelhető külön álló kivitelben is

- Tápellátás: 230V